pe 13.05. F, Hassan Maikal, Pesso

Ovet 19.00 / showtime 20.00 — Liput 18/22 € (ennakot)

F juhlii levyjulkkareita sammiosalissa perjantaina 13.5. Illan avaavat r’n’b-komeetta Hassan Maikal sekä niinikään uuden albuminsa keväällä julkaiseva Pesso. Liput ennakkoon alk. 18 euroa, ovelta 22 euroa.

www.facebook.com/events/3087100614879031

Emma-palkitun F:n kolmas albumi Jos julkaistaan 8. huhtikuuta. Albumin levyjulkkarikiertue kaartaa Lahden Sammiosaliin 13. toukokuuta. Illassa nähdään niinikään uuden albuminsa keväällä julkaiseva Pesso sekä viimevuotisella Betonitarha-debyyttialbumillaan peräti neljä Emma-ehdokuutta napannut Hassan Maikal.
Artisti kuvailee kokonaisuutta tähän astisista julkaisuistaan kevyimmäksi ja toiveikkaimmaksi, vaikka temaattisesti albumi kiertyykin luopumisen ympärille. Räppärinä tunnettu tekijä sukeltaa Jos -albumilla syvälle r’n’b-ilmaisuun, pyrkien törmäyttämään lapsuuden suosikkigenreään ja millenium-estetiikkaa tämän päivän soundien kanssa.
Albumilta on julkaistu tähän mennessä singlet ihana, Menetän sut (feat. Hassan Maikal) ja Mitä jos (feat. Kasmir). Ihana-single oli viime vuonna myös Yle Areenassa julkaistun Kullannuput-sarjan tunnuskappale. Edellisen albumijulkaisun jälkeen Vuoden musiikkivideolla Emma Gaalassa palkittu F keskittyy aktiivisesti keikkailuun. Kevät tuo levyn myötä tullessaan klubikiertueen ja tulevana kesänä hän esiintyy mm. Ruisrockissa, Flow Festivalilla, Weekend Festivalilla ja Kesärauha-festivaalissa.

33:n albumin diilin Sony Musicin kanssa solminut räppäri-tuottaja Pesso valmistelee parhaillaan kolmatta albumiaan. Alkuvuodesta 2022 ilmestyvältä albumilta on julkaistu ennakkosinglet ‘Mill10n’ ft. Jeremie, ‘1-800-HOMEALONE’ ft. Dj Ibusal ja ‘No Scrubs’ ft. F.
Numeroihin mieltynyt Pesso säveltää, sanoittaa, sovittaa ja tuottaa musiikkiaan itse. Keväällä 2020 toisen albuminsa ‘Miks et sä oo niinku kaikki muut?’ julkaissut artisti on tehnyt aiemmin musiikkia myös muille artisteille ja ollut mukana tuottamassa esimerkiksi Pyhimyksen albumia.

Hassan Maikal on rap/r’n’b-artisti, jonka debyyttialbumi Betonitarha ilmestyi toukokuussa 2021. Sony Musicille levyttävän artistin musiikissa rap ja r&b yhdistyvät afrovivahteisiin popmelodioihin. Valovoimainen rap-lupaus erottuu joukosta myös herkällä laulusaundillaan.
Mm. singlet ’Hullu’, ’Tänään ja ’Yksinäistä’ sisältävä Betonitarha on kokonaisuus joka hahmottuu pala palalta vieden kuuntelijan yksinäisyyden, epävarmuuden ja menetyksen teemojen äärelle. Tuotannollisesti kokeileva ja kunnianhimoinen albumi on artistin kasvutarina oman äänen ja yhteisön löytämiseen yksinäisyydenkin uhalla.
Hehkutettu Betonitarha poiki artistille myös Emma-ehdokkuudet peräti neljässä kategoriassa.

F, Hassan Maikal, Pesso @ Sammiosali
19 Ovet
20 Pesso
21 Hassan Maikal
22 F