ke 24.08. Hackedepicciotto (de/us), Cleaning Women

Ovet 19.00 / showtime 20.00 — Liput 20/25 € (ennakot)

Alexander Hacken (Einstürzende Neubauten) ja Danielle de Picciotton (The Crime & The City Solution, Ministry of Wolves) yhteinen duo Hackedepicciotto kiertää elokuussa Cleaning Womenin kanssa Suomea ja kiertue alkaa Lahden Sammiosalista.

Hackedepicciotton musiikillinen ilmaisu perustuu hypnoottisiin äänimaailmoihin, joissa laulun lisäksi äänilähteinä toimivat mm. de Picciotton soittamat Hurdy gurdy eli kampiliira, sointusitra ja viulu sekä Hacken baritonikitara ja toismaailmallinen kurkkulaulu. Yhtye tunnetaan meditatiivisista ja intensiivisistä keikoistaan. Mute Records julkaisi hackedepicciotton uuden kolmannen albumin The Silver Treshold tänä vuonna, ja yhtye kiertää Eurooppaa sen tiimoilta.

Cleaning Women on koronakaranteenin jälkeen aktivoitunut uuden materiaalin ja elokuvamusiikin parissa. Uusi levy on työn alla. Aiemmin yhtye on julkaissut neljä albumia sekä tehnyt musiikkia elokuviin ja tv-sarjoihin sekä esiintynyt yli 20:ssä maassa. Yhtye tunnetaan itsetehtyjen soittimien ja omintakeisen soundin lisäksi myös mykkäelokuviin tehdyistä livesäestyksistään. Musiikkityyliä on kuvailtu “avantgardistiseksi tanssimusiikiksi” ja “roskalavadiskoksi”, johon on sotkettu myös elokuvamaisia sävyjä. Livetilanteessa yhtye on ainutlaatuinen elämys. Alexander Hacke miksasi Cleaning Womenin vuonna 2019 ilmestyneen Intersubjectivity-albumin.

www.cleaningwomen.com
www.hackedepicciotto.de