la 13.11. Mokoma

Ovet 19.00 / showtime 21.00 — Liput 23/27 € (ennakot)

Suomenkielisen metallin uranuurtaja Mokoma saapuu Sammiosaliin lauantaina 13. marraskuuta. Liput ennakkoon 23 euroa, ovelta 27 euroa.

Ohjeita tapahtumaan saapuvalle:

  • Sisään Päijänteenkadun pääovista, seuraa opastetta!
  • Sisäänkäynti klo 19 alkaen, showtime kello 21. Saavu ajoissa, vältä ruuhkia!
  • Sisäänpääsyyn vaaditaan koronatodistus, koska salissa ei ole rajoitusten vaatimia pöytä- ja istumapaikkoja. Todistukseksi käy sähköinen tai paperinen koronapassi tai negatiivinen testitodistus.
  • Lipunmyynti portaiden yläpäässä. Vapaaehtoinen naulakko, vaatesäilytys omalla vastuulla.
  • Vain korttimaksut.

www.facebook.com/events/903533797251423

Mokoma on Lappeenrannasta lähtöisin oleva, suomenkielistä metallia esittävä yhtye. Mokoman perusti Marko Annala sooloprojektinaan jouluna 1996. Nimensä yhtye otti Annalan entisen tyttöystävän karjalaisen isoäidin ”voi siuta mokomaa” -hokemasta. Bändin nousujohteinen suosio alkoi vuonna 2003 Kurimus-albumia edeltäneestä singlejulkaisusta Takatalvi, joka esitteli yhtyeen uuden, aiempaa raskaamman tyylin. Tyylinvaihdoksen myötä yhtye on todennut tekevänsä nyt musiikkia, joka todellisuudessa on heille sydäntä lähellä. Vuonna 2003 Mokoma perusti julkaisukanavakseen oman Sakara Records -levy-yhtiön, joka on sittemmin laajentanut toimintaansa myös muihin yhtyeisiin.

Mokoma on uransa aikana julkaissut yhteensä 11 sähkökokoonpanolla soitettua albumia ja 2 akustista levyä sekä lukuisia singlejä sekä EP:itä. Yhtyeen albumeista viisi (Sydänjuuret, Kuoleman Laulukunnaat, Luihin ja ytimiin, 180 astetta, Elävien kirjoihin) on myynyt kultaa. Vuodesta 2006 lähtien kaikki Mokoman pitkäsoitot ovat nousseet julkaisunsa jälkeen virallisen listan paalupaikalle. Näiden lisäksi myös Viides vuodenaika -EP sekä Mokoma -DVD ovat myyneet kultaa ja vieneet ykköspaikat virallisilla myyntilistoilla. Yhteensä Mokoman äänitteitä on myyty kaiken kaikkiaan lähes 150 000 kappaletta.