ke 24.11. Seminaari: Kriittinen valokuva

Ovet 8.00-16.30 — Vapaa pääsy (ennakot)

Vuonna 2021 LAB Muotoiluinstituutin kolme ensimmäistä linjaa, valokuvaus, puettava muotoilu ja graafinen suunnittelu, täyttävät 50 vuotta. Tänä vuonna Lahti on myös Euroopan ympäristöpääkaupunki. Näiden kunniaksi Malva ja Muotoiluinstituutin kolme linjaa järjestävät 24.11.–25.11.2021 kaksipäiväisen yhteistapahtuman Critical Design – Green Design. Paikkana toimii Malvan naapurista Malskilta löytyvä Sammiosali.

Keskiviikon seminaari sekä torstai-iltana järjestettävä näytös ovat kaikille avoimia ja ilmaisia tilaisuuksia. Koko kaksipäiväisen tapahtuman ajan Sammiosalin lämpiössä voi tutustua graafisen suunnittelun linjan toteuttamaan Kierto-videoinstallaatioon.

Malva ja Muotoiluinstituutti toivottavat kaikki tervetulleiksi muotoilun ja kestävän kehityksen kysymysten äärelle.

CRITICAL DESIGN – GREEN DESIGN 24.11.2021

Critical Design – Green Design -tapahtuman ensimmäisenä päivänä 24.11. pureudutaan kriittisen valokuvan kysymyksiin. Malva ja Muotoiluinstituutin valokuvauksen linja ovat kutsuneet Lahteen eturivin valokuvataiteilijoita, kuvajournalisteja sekä median edustajia keskustelemaan journalistisesta valokuvasta, ympäristökriisistä sekä taiteen ja tieteen rajapinnoista.

Seminaari tarttuu teemoihin, jotka puhuttelevat Muotoiluinstituutin visuaalisen viestinnän opiskelijoita. Opiskelijat käsittelevät töissään usein ympäristöön ja kestävään kehitykseen liittyviä teemoja, ja samaan aikaan nuorten mediakäyttäytyminen muuttuu: nuoret esimerkiksi ilmaisevat kokevansa perinteisen median tavan puhua ilmastonmuutoksesta riittämättömäksi.

Aikamme ”totuudenjälkeisiin” mediailmiöihin liittyen on tärkeää käydä keskustelua, jossa pohditaan paitsi ympäristöhaasteiden käsittelyä myös kysymyksiä median riippumattomuudesta, objektiivisuudesta ja vaikuttamisen mahdollisuuksista. Missä rajoissa viestimme kuvajournalisteina mediassa? Entä millaisia vaikuttamisen mahdollisuuksia kuvataiteen kenttä mahdollistaa valokuvaajille?

Seminaari on maksuton ja lähtökohtaisesti kaikille avoin. Seminaariin tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmottautumiseen pääset tästä.

Informoimme tapahtuman osalta mahdollisista toimenpiteistä, joilla pystymme järjestämään turvallisen tapahtuman noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n antamia ohjeita. Lisätietoja tapahtuman pääsivulla.