pe 25.03. M, Marko Haavisto & Poutahaukat

Ovet 19.00 / showtime 20.00 ja 21.00 — Liput 20/25 € (ennakot)

Solina Records julkaisee kotimaisen pop-musiikin kiinnostavimpiin tekijöihin kuuluvan M-artistin, eli Minja Kosken neljännen albumin 25.3.2022. Levyjulkkareita vietetään Sammiosalissa samaisena ehtoona, levynjulkaisukiertueella tullaan 60-luvun iskelmien lisäksi kuulemaan artistin omia kappaleita kolmelta aikaisemmalta M-albumilta. Illan erikoisvieraana nähdään Marko Haavisto & Poutahaukat. Liput ennakkoon alk. 20 euroa, ovelta 25 euroa.

www.facebook.com/events/1008235963132014

Tulevalta ”M – Lauluja 1960-luvulta” albumilta on julkaistut singlet ”Maailmain”, ”Sinun omasi” ja ”Tanssilaulu”. Tanssilaulu on vuoden 1963 Eurovision laulukilpailun voittajakappale, jonka esittivät Grethe & Jørgen Ingmann tanskaksi. Dansevisestä tuli sittemmin iso hitti myös meillä, kun Laila Kinnunen levytti kappaleen Saukin suomenkielisin sanoin. Viime vuoden juhannusaattona 25.6.2021 M julkaisi singlen ”Sinun omasi”, joka taas on cover Tamara Lundin 1965 tulkitsemasta ja kirjoittamasta, Rami Sarmaston säveltämästä ja Nacke Johanssonin sovittamasta legendaarisesta iskelmästä.

”The End of The World” on kappale, jonka Arthur Kent sävelsi vuonna 1962 ja Skeeter Davis lauloi levylle samana vuonna Sylvia Dee:n sanoin. Suomeksi ”Maailmain” nimellä sen lauloi ensimmäisen kerran Laila Kinnunen, sen jälkeen Carola.

M-artistille on kolmen aiemmin julkaistun albumin myötä sadellut ylistäviä arvioita, vuoden paras kotimainen albumi, ehdokkuudet Emma- ja Teosto-palkinnoissa sekä keikkoja tärkeimmillä kotimaisilla festivaaleilla. Minja Kosken eli M-artistin neljäs albumi on poikkeuksellisesti cover-albumi, joka sisältää suomalaisia iskelmäklassikoita 1960-luvulta. Yhdeksän biisin kokonaisuus sisältää muun muassa Laila Kinnusen, Carolan, Ankin ja Tamara Lundin tunnetuksi tuomia kappaleita. Albumilta julkaistut singlet ”Sinun omasi” ja ”Tanssilaulu” ovat saaneet haltioituneen vastaanoton. Albumin on tuottanut Miikka Ahlman. Sovituksista ja soitannasta artistin ja tuottajan kanssa vastaavat Aleksi Kaufmann, Jussi-Pekka Parviainen ja Simo Saukkola.